Annorlunda lagsporter

Fotboll, ishockey, basket och alla de andra sporterna känner så gott som alla till. Det är inte utan att de, smått överexponerade som de är, kan upplevas som smått tråkiga. Runtom i världen finns människor som tagit på sig ansvaret att komma på helt nya spännande sporter, i den här artikeln ska vi titta på några av dem (sen finns det förstås några gamla sporter som inte är så välkända trots att de varit med ett tag).

Oddsen för att just du är med och driver en sportklubb är väl förmodligen rätt små, än mindre inom någon av de sporter vi tar upp i den här artikeln. Desto högre är de att du jobbar på eller är med och driver någon annan typ av firma. Oavsett bransch så uppstår förr eller senare behovet av att hålla konferens eller kick-off. I det syftet passar det utmärkt med en konferens solna, närmare bestämt på O’Learys där. Långt ifrån de typiskt trista konferensanläggningarna som ligger mitt ute i ingenstans hittar ni där massor av aktiviteter att ägna er åt under konferensens pauser.

Lacrosse

En udda lagsport som har sina rötter i Kanada. När sporten först började spelas kunde en match vara hela tre dagar och involvera fler än 1000 spelare som tävlade på en plan som kunde vara mellan en halv upp till tre kilometer lång. Varje spelare är utrustade med håvar som används för att fånga och kasta en boll, med målet att träffa motståndarlagets mål.

Mugglar-quidditch

Sporten som är baserad på ett spel från den kända bokserien om Harry Potter. Debuterade gjorde den i Vermont, USA under år 2005. I Storbritannien finns i skrivande stund ungefär 30 lag. Muggle Quidditch kan beskrivas som en korsning mellan handboll, dodgevall och rugby. Mästerskap i sporten har arrangerats också i Sverige.

Korfboll

Du har förmodligen aldrig hört talas om korfboll som är en bollsport som kan beskrivas som en kombination av basket och nätboll. Den är hur som helst väldigt populär på så vitt skilda platser som i Nederländerna och Taiwan. Det är en mixad sport där lagen består av fyra män och fyra kvinnor med målet att skjuta bollen i motståndarlagets korg. Det är otillåtet att springa, gå eller dribbla med bollen och sporten är företrädesvis ofysisk – d.v.s. spelarkontakt är förbjuden. Dock är dueller mellan spelare av samma kön tillåtna.

Gående basket

Namnet avslöjar precis vad det handlar om: en långsammare variant av basket. Tanken var att utveckla en basketform som passade för alla, men specifikt för människor över 50. Den första matchen spelades i november 2013 och arrangerades av två britter som inspirerats av att se en match i ”gående fotboll” (vilket också är en sport som existerar, tydligen). Reglerna i den här basketformen är exakt desamma som i vanlig basket med undantag för att det är otillåtet att springa.