Finns det sportföreningar gällande extremsporter  

När det nu finns så många olika föreningar i samhället så måste det väl säkerligen också finnas dessa inom extremsporter. Javisst kommer detta att finnas. Nu kommer dock detta att bero lite på vad det är just du kallar för en extremsport. Tidigare var det så att det som idag kallas för Ultimate Fighting elleCanyoning adventurer Mixed Martial Arts var något som kallades för extremsporter. Idag har detta blivit helt rumsrent och det är egentligen ingen som lyfter på ögonbrynen för denna sport. Hur som helst är detta fortfarande att kalla som en extremsport, och inom detta område kommer det naturligtvis att finnas ett stort antal olika föreningar med massor av medlemmar i Sverige.

Nu kommer det även att finnas de sporter inom detta område som är mycket extrema och inom detta område kommer det av en given anledning inte att finna några sportföreningar. Helt enkelt beror detta på att det inte finns tillräckligt med personer som har det som krävs för att utöva dessa. I övrigt kommer det att vara många olika sportföreningar som finns även inom extremsport. Här kommer du att finna föreningar inom hastighetsåkning på skidor, hopp med motorcyklar på ramper samt även många andra sporter inom detta område bara det finns ett tillräckligt stort antal utövare av den sport det gäller.

Når det gäller hur dessa sportföreningar betraktas som föreningar så kommer det inte att vara någon som helst skillnad gällande de bidrag de kan få och det kommer även givetvis att vara medlemsavgifter som tillsammans med bidragen styr föreningens ekonomi. Dessa föreningar måste även som alla andra ha en styrelse och en årsstämma för att få registrera sig som förening. Dock är det inom extremsporter mycket vanligt att detta är något individuellt, och för att bli bra inom dessa så krävs det en erfaren tränare. Inom detta område kommer det inte att finnas lika många eldsjälar som vill ta på sig detta arbete utan att få en lön för mödan. Många gånger är det också så att det kan vara många olika sporter som kombineras i en extrem sport och då kan det också vara så att det krävs flera olika av dessa för att bli fullärd inom en gren.