Hälsofördelarna med lagidrott

Det är ett välkänt faktum att aktivitet är bra för hälsan. När vi rör oss stimulerar vi hjärta och lungor, bygger upp våra muskler och piggar upp hjärnan. Många väljer att satsa på ensamidrotter såsom löpning, golf eller ridning, men det finns faktiskt en extra fördel med att börja träna en lagidrott. Vissa kan finna den tanken skrämmande och vill helst fortsätta träna själva, men om man tar i betänkande de extra fördelarna som man kan få ut av att träna lagidrott så kanske det är värt att prova i alla fall. När du tränar med ett lag får du inte bara fysisk stimulans, utan också psykisk. Du blir även bättre på att samarbeta med andra människor, något som kan vara en fördel till exempel i arbetslivet.

Att tillhöra en gemenskap

En av lagidrottens främsta fördelar är att man får höra till och vara del i en gemenskap, något som är bevisat att människan behöver för att må bra. När vi är i ett sammanhang bekräftas vi av andra och stärker vår självkänsla. vanliga myter om träning är bland annat att det är en hård miljö med mycket mobbing, men så behöver inte alls vara fallet. Tvärt om stärks känslan av gemenskap när man jobbar mot ett mål tillsammans, något som gör att stämningen ofta blir positiv och stöttande. Om du är den typen av person som har svårt att få till träningen är lagidrott också att föredra. Dina lagkamrater kommer att peppa dig till att inte missa träningarna. Dessutom har du inte bara ansvar för din egen prestation utan också för ett helt lag. Det gör att det blir svårare att stanna på sofflocket de dagar det känns trögt att ta sig iväg.

Det finns en lagidrott för alla

Många tänker kanske automatiskt på sporter som fotboll eller bandy när lagidrotter kommer på tal. Sanningen är dock att det finns så mycket mer att satsa på. Vad sägs till exempel om mer ovanliga sporter som cheerleading, konstsim eller vattenpolo? Oavsett vad du gillar finns en lagsport som passar dig. Ett tips är att se vad som erbjuds i just din kommun. Kanske hittar du något spännande som du inte hade en tanke på att du ville prov? Efter all träning är så klart också vila viktig. En utvilad kropp presterar bättre än en trött och sliten, något som kommer hela laget till nytta. en tempurmadrass ger bra avlastning och vila när man tränar hårt. Tänk också på att satsa på aktiv vila såsom promenader och rörlighet mellan passen. Då kommer du att bli lagets favorit.