Så får du idrottsföreningen att gå med vinst

Att få idrottsföreningen att gå med vinst är inte enkelt. Många har försökt och misslyckats. Det finns många åsikter om hur man bör gå tillväga och här ska vi ge några bra tips att ta fasta på. Att själv komma på hur man ska göra är inte enkelt, så några goda råd på vägen kan verkligen behövas. Det finns många utgifter inom en idrottsförening men inte lika många självklara inkomstkällor. Därför gäller det att tänka till om man vill få föreningen att gå med vinst. Det är en spännande och rolig utmaning.

Några konkreta råd

Ett konkret tips är att låta medlemmarna i föreningen sälja saker för att på det sättet dra in pengar. Det kan vara korv, kakor, lotter, plastpåsar, kokosbollar eller något annat lämpligt. Ofta tycker barn det är roligt att gå runt i kvarteret och knacka dörr för att sälja saker. Lyckas ni bra med det och dessutom lyckas med de sportsliga resultaten finns chansen att bli nominerad till årets idrottsförening . Men för att vinna ska föreningen ha lyckats exceptionellt bra, även med de sociala aspekterna inom föreningen. Ett annat sätt att få föreningen att gå med vinst är att ta in medlemsavgifter. Problemet är att de inte får vara för höga om inte folk ska känna sig exkluderade. Försök hitta en lagom nivå.

Ytterligare några bra tips

Ett annat sätt att underlätta föreningens ekonomi är att sälja fakturor. factoring sparar pengar genom att ni slipper risken med obetalda fakturor. Ett annat sätt att få in pengar är att låta medlemmarna ge var sitt ekonomiskt bidrag till föreningen. Skriv gärna ett brev till föreningens medlemmar och förklara situationen. Det brukar kunna generera en hel del pengar. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det inte är lätt att få idrottsföreningen att gå med vinst. Men som vi har sett finns det en rad olika metoder som man kan använda sig av för att öka chanserna att föreningens ekonomi ska bli hållbar på sikt. Prova gärna att kombinera några olika metoder för att ytterligare skapa möjligheter för att föreningen ska få in pengar.