Sportföreningar är bra för folkhälsan

Att hälsan är viktig vet vi ju alla. Men hur ska man då se till att man är i bra kondition och får behålla sin hälsa, från barnsben ända upp till pensionsåldern? Att bli medlem i en sportförening är ett bra alternativ. Oavsett i vilken ålder du är så finns det alltid en sport som passar. De flesta större föreningar har en särskild barnverksamhet som kanske mest går ut på att leka och ha skoj men det kan vara en inkörsport till ett aktivt liv. Har du kommit upp i åren och kanske ser din sport som ett tillfälle för social kontakt finns även den varianten.

Sociala kontakter för bättre hälsa

För att vi ska få behålla vår hälsa långt upp i åren är det viktigt att röra sig. Det finns otalig forskning om att det är Farligt att sitta stilla. I en sportförening har du alltid någon som peppar dig att fortsätta även om det tar emot. Visst är det trevligare att gå en promenad tillsammans med en vän än att spatsera själv? Även de sociala kontakterna spelar stor roll för folkhälsan. Ensamhet kan inverka negativt både fysiskt och psykiskt på människan. Vi är ju faktiskt ett flockdjur och mår bäst när vi kan dela både lycka och sorg med någon annan.

Gör träningen rolig

Vill du komma i form och känna att du inte flåsar som en flodhäst efter att sprungit i kapp bussen? konditionsträning är nyttigt och roligt och kan utövas både under längre och kortare intervaller. Spring upp och ner för trappan några gånger på lunchrasten eller ta ett pass tuff intervallträning i en backig terräng. Vilket du än väljer är det bättre än att sitta hemma i soffan och äta chips. Samla ihop ett gäng och ge er ut i naturen. Våra svenska skogar bjuder på perfekta förhållanden för alla sorters träning. Varför inte avsluta passet med en nyttig drink av frukt och grönsaker tillsammans av