Vilka olika typer av sportföreningar finns det  

När det ska redas ut hur många olika sportföreningar det finns så kommer detta att bli ett mycket stort område. Om allt skulle gås igenom och tas upp så skulle enbart det ta en hel hemsida om inte mera. Här ska det dock gås in och skummas lite på ytan, så att du börjar förstå vidden av detta stora område. I skrivande stund är det 2016, men de senaste rapporterna talade 2015 om att det fanns nästan 20000 sport och idrottsföreningar som hade ett registrerat organisationsnummer. Här kommer du säkert förstå att det också finns alla de som inte är registrerade, vilket då betyder att siffran kommer att vara ännu högre. Mera om det finns på Riksidrottsförbundets hemsida för alla de som vill läsa mera.

Sportföreningar kommer också att finnas gällande nästan alla förekommande sporter. De vanligaste du kommer att känna till är naturligtvis alla de fotbollsklubbar och innebandy samt även friClose up of rowing team raceidrottsföreningar. Alla dessa kommer att vara föreningar där det är hög aktivitet och alla är med för att de vill ha bra motion och kunna göra en eventuell karriär i professionella sammanhang. Här kommer det dock att finnas massor av olika sportföreningar som inte alls har lika mycket aktiviteter gällande bra och effektiv motion.

Detta kommer då att gälla alla de föreningar som finns gällande sporterna pilkastning, bowling och biljard samt snooker. Alla dessa kommer att vara sporter och här kommer det då många gånger att stå en förening bakom så att det finns något för alla att samlas inom.

Något nytt är även alla de föreningar som har bildats efter att det som kallas e-sport har kommit. Här är det många som har sett möjligheterna att även i dessa fall bilda sportföreningar, då detta numera kallas för en erkänd sport. För att du ska få ett grepp om hur många olika typer av sportföreningar det finns, så är detta egentligen mycket enkelt. Det är bara att räkna antalet sporter som finns, och sedan tänka dig att det finns ett antal föreningar gällande varje sport. Exakta resultat kommer du ändå aldrig att komma fram till.